Š.HARABIN: Moja osoba je objektom útokov najskorumpovanejších politikov z Gorily

10.02.2012 Bratislava

Bratislava 10. februára (TASR) - Protesty proti Gorile sa majú podľa predsedu Najvyššieho súdu (NS) a Súdnej rady SR Štefana Harabina skryto manipulovať v prospech najskorumpovanejších politických strán. \"Moja osoba sudcu je objektom útokov najskorumpovanejších politikov z Gorily už celých 12 rokov. Verejne sa pýtam, prečo doposiaľ žiaden politik nebol vypočutý v súvislosti s prijatím miliónových úplatkov v kauze Gorila?\" opýtal sa Harabin vo vyhlásení, ktoré poskytol TASR.

Harabin dodal, že keď minister vnútra Daniel Lipšic (KDH) nemá problém s použitím detektoru lži proti radovým policajtom, vyšetrovatelia mohli dať túto možnosť na očistenie vlastného mena aj politikom, ktorí sa v Gorile spomínajú.

\"Úzka skupinka osôb, ktorá sa vydáva tiež za organizátorov údajných občianskych nepokojov v Bratislave, potvrdila, že im nejde o vyšetrenie korupčných káuz na Slovensku, ale o skrytú podporu najskorumpovanejších politických strán,\" vyhlásil Harabin.

Dodal, že občania v zlej sociálnej situácii vinou korupčne nastavenej privatizácie strategických podnikov a nesociálnej politiky na úkor bežných zamestnancov a občanov, sa opodstatnene búria proti skorumpovaným politikom.

\"Je preto len samozrejmé, že manipulátori prepojení na okolie ministra vnútra Daniela Lipšica a Zuzanu Wienk sponzorovanú fondmi medzinárodného finančného špekulanta, miliardára Georga Sorosa, potrebujú ich úprimnú rozhorčenosť nasmerovať voči súdnictvu tak, ako to úspešne urobili viackrát v minulosti,\" uviedol Harabin s tým, že na rozdiel od bývalého poradcu Daniela Lipšica, sa v spise Gorila nespomína meno ani jediného sudcu. \"Ja mafiánov a korupčníkov na rozdiel od nich zatváram do väzenia. Nebudem mať problém, ak budú dôkazy o vine, poslať za mreže akéhokoľvek politika,\" vyhlásil Harabin. Na margo predbežného opatrenia, ktorým bratislavský súd zakázal vydanie knihy Toma Nicholsona o Gorile Harabin poznamenal, že počas jeho ministrovania sa na súdoch knihy nezakazovali.

Upozornil, že ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (SDKÚ-DS) hlasovala vo vláde, aby jedna z hlavných postáv Gorily, Anna Bubeníková, naďalej ostala vo Fonde národného majetku. \"Prečo tejto skupine organizátorov protestu neprekáža, že zodpovední ministri, policajní funkcionári o prípade Gorila vedia už takmer dva roky a nepriniesli žiadne výsledky?\" opýtal sa Harabin. V tejto súvislosti pripomenul, že spis sa dotýka aj okolností vraždy bývalého ministra hospodárstva Jána Duckého.
 

Vyberte región